Part 1

Om det är någon som vill ha bilderna på sig själv så är det bara att säga till så skickar jag! ❤️

Ska du lägga ut bilderna du tog på "rideleverna"? Isåfall kan du väll berätta lite om dom också kanske typ om dom passar bra på den hästen och varför och sånt?
- Självklart! Ska göra mitt bästa haha, känner inte alla och vissa var det första gången jag har sett rida. Men kan ju börja med att säga att ingen rider dåligt, vissa rider ju bättre än andra men alla rider faktiskt bra. Någon har ju ridit längre än någon annan så att de ligger på olika nivåer är ju självklart. Att de har så grymma ridlärare har ju dock hjälpt de ganska mycket. De pressar en, men inte mot någons vilja. Tror alla behöver någon som Vic och/eller Carro som ridlärare och tränare :PPPPPPP
 
(var beredda på ett långt inlägg och hoppas ingen tar illa upp ifall jag skriver något dumt :P jättekul med kommentarer som dessa, då får jag ju något att blogga om också! haha)
 
Matilda:
Hoppade Romeo. Har egentligen inte sett henne jättemycket, bara på Romeo och Winnie. Jättekul att hon tycker om R och hon rider han super! Hon passar på honom bra, både storleksmässigt och mentalt, hon är inte för stor men samtidigt stor nog för att kunna hjälpa honom på det sätt han egentligen behöver. Han är inte alltid jätte samarbetsvillig men hon är modig nog att inte bry sig om det. Tycker dock hon borde rida större hästar, men mest för att utmana sig själv. Inte alltid såklart! R behöver någon som kan pressa honom emellanåt, som Matilda.
 
Johanna:
Hoppade Pontus. Som både Vic och Carro säger så vill deras ridskolebarn ha lite för mycket kontroll. Det märkte jag också när vi red ut och de inte riktigt vågade släppa hästarna i galoppen (kan förstå att det är läskigt, det går ju snabbt oså men man måste lära sig se det roliga i det också! Hästarna springer ju för att det är kul, inte för att de är dumma) och på vissa märker man det även i hoppningen. Johanna rider Pontus faktiskt bra men hon måste våga lite mer! Jag förstår henne ändå för jag vågar inte riktigt hoppa P heller, han blir för stark för mig. Men jag låter honom göra lite som han vill och det är då han gör sitt bästa. Kan tänka mig att Johanna hellre rider en lite lättare häst för att få den där spärren i hjärnan att släppa men tycker inte hon ska sluta rida Pontus för det.
(Hoppas du ser detta Johanna, du är duktig och det är bra gjort av dig att faktiskt hoppa honom ändå!)
 
Sandra:
Har en sån känsla för hoppningen! Hon ger inte upp och rider faktiskt Rulle bra och lyckas med det hon vill. Vill hon hoppa så hoppar hästen och hon verkar ju vara beredd på allt. Alla har sina dagar men nästan varje gång jag har sett henne rida har det gått bra. Envis ryttare som många behöver på ryggen, speciellt Rulle, så tycker absolut att hon passar på honom.
 
Moa:
Envis ryttare, precis som Sandra. Hon hoppade Peppar och gjorde det faktiskt bra. Jag vet ju att hon är svår, och är antingen för av eller på. Jättesvårt att hitta ett mellanläge men det lyckades hon med jättebra på slutet och hoppade strålande! Moa ramlade tyvärr av och det blev nog en liten chock. Men, hon hoppade faktiskt upp igen och försökte på nytt. Det var efter hon ramlade av som det bara gick bättre och bättre. Men att hon är envis och jobbar tills det går som hon vill, därför passar hon jättebra på Pep. 
 
Ida:
Sist men inte minst, Ida! Hon hoppade Musse. Hon är väldigt modig men samtidigt lugn, stressar inte upp sig. Hoppar 90 som om det vore 60cm. Hon är riktigt duktig och hoppar Musse helt grymt! Han var dock lite... sur? och kastade av henne två gånger, och två andra gånger lyckades hon hålla sig kvar. Fattar inte att hon hoppade upp igen och hoppade???? Hur tuff är man inte då? Tycker iaf att hon red Musse super och hon vågar verkligen. Utmanar sig själv. Vet såklart att det är Vic och Carro som pressar henne, men ingen hoppar ju högre (eller hoppar överhuvudtaget) om de egentligen inte vill. Att hon är lugn och stabil i handen är ett stort plus, det tycker Musse om :P Tuff och lugn på hästryggen, bästa kombinationen!
 
Allt kanske inte stämmer men det är dessa uppfattningar jag har :) Vic har hjälpt mig lite haha hade inte klarat detta annars.

Kommentarer
Postat av: ...

När kommer del 2?

Svar: Uppe! :)
Jessiiica

2014-04-02 @ 22:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0